Nejlepší destinace v Chile v lednu a únoru

Začněte nový rok vysněným výletem do nejfantastičtějších koutů Chile v době vrcholícího léta na jižní polokouli.

Od vyprahlé pouště San Pedro de Atacama přes tajemné moai na Velikonočním ostrově (Rapa Nui), majestátní fjordy v oblasti Aysén, až po nádherný národní park Torres del Paine – každý kout Chile představuje příležitost k cestování v lednu.

Následujících pět destinací je ideálním místem pro poznávání Chile v prvním měsíci roku.

San Pedro de Atacama

Městečko San Pedro de Atacama, které se nachází v srdci nejsušší pouště světa, bylo po staletí domovem rozmanitých domorodých kultur. Od dávných obyvatel Atacameño až po příchod Španělů je tento kout svědkem bohaté historie, která se odráží v jeho tradicích, architektuře a gastronomii.

V lednu tato oáza uprostřed pouště ožívá kulturními slavnostmi, jako je například festival Candelaria, kde se hudba a tanec prolínají s bohatým dědictvím regionu.

Gejzíry Tatio, Měsíční údolí a laguna Cejar jsou jen některé z přírodních divů, které čekají na vaše objevení. Biodiverzita pouště Atacama v tomto měsíci díky občasným srážkám vzkvétá, což z ní činí cíl, který nesmí milovníci přírody vynechat.

Ostrov Chiloé

Chiloé, magický ostrov na jihu Chile, je domovem chilské mytologie, kde se legendy o čarodějnicích a mytologických bytostech prolínají s každodenním životem. Vliv kolonizátorů a silné spojení s mořem vytvořily jedinečnou identitu tohoto ostrova.

Leden je na Chiloé synonymem náboženských svátků a pobřežních slavností, jako je například procesí Nazaretských z Caguachu.

Barevná architektura paláců v Castru, dřevěné kostely prohlášené za světové dědictví UNESCO, kouzlo Muelle de las Almas a možnost pozorovat mořské druhy dělají z Chiloé destinaci plnou překvapení a neopakovatelného kouzla na začátek roku.

Velikonoční ostrov (Rapa Nui)

Velikonoční ostrov (v místním jazyce Rapa Nui), je proslulý svými kamennými sochami moai. Kultura Rapa Nui se svým jedinečným vztahem k přírodě zanechala odkaz, který zůstává záhadou pro archeology i návštěvníky.

První měsíc v roce začíná na Rapa Nui hlavní sezóna. Tradiční obřady, jako je Tapati Rapa Nui, oslavují místní kulturu tancem a sochařskými soutěžemi.

Díky mírnému počasí a křišťálově čistému moři je navíc leden ideální dobou pro poznávání památek ostrova a koupání v moři.

Torres del Paine a Patagonie

Národní park Torres del Paine v oblasti Magallanes je pro mnohé milovníky treků v nedotčené přírodě hlavním cílem v zemi. Nachází se v Patagonii a je domovem majestátních kamenných věží vytesaných větrem a deštěm a řady dalších přírodních divů.

V lednu nabízí Patagonie delší dny a ideální povětrnostní podmínky. Torres del Paine proto láká světové cestovatele k prozkoumání svých turistických stezek. Vydejte se na cestu po ledovcích Grey a Serrano a obdivujte jedinečnou faunu a flóru tohoto regionu.

Tyrkysové vody jezer oživují krajinu, která vás uchvátí na každém kroku.

Plavna po fjordech, ledovcích a lagunách v Aysénu

Oblast Aysén na jihu Chile je rájem fjordů, ledovců a lagun. V jeho hlavních městech, mimo jiné v Puerto Aysén a Coyhaique, se nacházejí některé z nejvýznamnějších přírodních pokladů země, které vzbuzují zájem cestovatelů z celého světa.

Aysén v lednu odhaluje krásu svých ledovců, jako jsou San Rafael a Exploradores. Plavte se po fjordech a objevte Lagunu San Rafael, kde v tyrkysových vodách plují obří ledovce. Rybaření, pěší turistika a pozorování ptáků vás vtáhnou do tohoto divokého regionu.

Pokud chcete navštívit některé z těchto úžasných míst, kontaktujte nás a splňte si první letošní předsevzetí: Procestovat Chile! My se o vše postaráme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *